farmecul zonei rurale și liniștea întâlnită aici, determină tot mai des reabilitarea, renovarea clădirilor vechi sau realizarea unor noi construcții situate în afara agomerării marilor orașe.
unul din elementele pe care ne-am dorit să le integrăm în propunerea noastră, a fost malul râului care se învecinează cu amplasamentul, care prin complexitatea și diversitatea sa, bucură ochii trecătorilor. astfel, volumele propuse, sunt dispuse perpendicular pe stradă, pentru a deschide perspectiva către vegetația bogată prezentă pe malul râului, dar și pentru a oferi un caracter mai retras zonelor de zi. târnațul, sau pridvorul, este reinterpretat și reprezintă un spațiu-extensie generos al camerei de zi.
ambele volume propuse sunt îmbrăcate parțial în lemn - în fațada principală a casei e preluată dispunerea la 45 grade a elementelor de lemn, adesea întâlnită la frontonul caselor tradiționale, iar în celelalte fațade elementele de lemn sunt dispuse vertical. jocul între fațada simplă, tencuită și fațada de lemn: sugerează în cazul volumului principal, diferențierea zonelor comune - de la parter, de cele individuale - situate la mansardă, iar în cazul anexei - delimitarea celor 2 funcțiuni distincte: a garajului de atelier.